Willem Post lezing over De moord en de mythe: John F. Kennedy 60 jaar na dato

Willem Post en Hans Veldman schreven in 1993 het eerste Nederlandse boek over JFK waarin zij ook de geschokte reacties alhier weergaven. Huilende mensen op straat, treurmuziek op de radio en afgelaste Sinterklaasoptochten dat weekeinde.

De politieke radiocommentator van de VARA, Meijer Sluyser, meende dat “zijn heengaan erger voor de wereld was dan een natuurramp”. Post en Veldman schreven ook een hoofdstuk over de moord. Daarin kwamen zij met het nieuws dat Lee Harvey Oswald even in Rotterdam had overnacht. De Amerikaanse filmregisseur Oliver Stone gaf op een persconferentie over zijn JFK-film meteen aan dat die Rotterdamse episode wel eens de ‘smoking gun’ kon bevatten.

In zijn lezing zal Willem Post ingaan op de betekenis van Kennedy, de moord en de lessen die we van zijn verkiezingsstrijd en presidentschap kunnen leren. Na zijn lezing zal Willem Amerika-deskundige Stan Bos interviewen over zijn speurtocht naar de bijzondere plekken van John F. Kennedy en Lee Harvey Oswald. Er zal ruimschoots tijd zijn voor vragen uit de zaal.

Willem Post is Amerika-historicus en als senior research associate verbonden aan Instituut Clingendael. Hij is ook aangesloten bij de Public Diplomacy Council in Washington D.C.

Stan Bos is AD-journalist en Amerika-deskundige, heeft alle vijftig Amerikaanse staten bezocht en heeft een grote passie voor de Kennedy’s.

Aanmelden
Spreeek - Den Haag in Debat