Over Spreeek

Spreeek is een samenwerkingsverband van Haagse instellingen. Samen organiseren we mooie gesprekken en debatten over maatschappelijk actuele thema’s.

Spreeek.nl helpt je wegwijs worden in wat er allemaal speelt. Neem een kijkje in de uitgebreide agenda, de themapagina’s, de inspirerende artikelen en podcasts en wordt meegenomen in al het moois wat Den Haag op debat- en dialoogvlak te bieden heeft.

Ontstaansgeschiedenis

In 2020 hebben tien Haagse organisaties de handen ineengeslagen om Spreeek te vormen. Den Haag heeft debat en kennis in overvloed, maar kent geen centrale ontmoetingsplek. Dat is fantastisch, maar zorgt er wel voor dat niet iedereen even makkelijk vindbaar is. Spreeek helpt bezoekers van en naar gesprekken over maatschappelijke thema’s.

Op dit moment zijn deze partners aangesloten bij SPREEEK:

Spreeek is altijd op zoek naar nieuwe partners! Heb jij interesse om Spreeeker te worden? Neem contact op met spreeek@emma.nl.

Lees hieronder verder voor de voorwaarden en het partnershipmodel.

 

Voorwaarden voor partners

De oprichters willen zoveel mogelijk instellingen bij Spreeek betrekken. We hanteren daarvoor een paar spelregels:

  1. Partnerorganisaties van Spreeek zijn maatschappelijk geëngageerd, zetten zich in voor het maatschappelijke en culturele belang en onderschrijven strategische uitgangspunten en doelstellingen van Spreeek.
  2. Alle partners committeren zich aan de voorwaarden van Spreeek, zoals vastgelegd in dit document.
  3. Alle partners realiseren zich dat deelname een wederkerig karakter heeft: er wordt geen “dienst afgenomen”, maar een samenwerking aangegaan. Geven en nemen dus.
  4. Deelnemers organiseren hun activiteit(en) in Den Haag of één van de directe buurgemeenten van deze stad.
  5. De op Spreeek aangekondigde activiteit is openbaar toegankelijk (bij kaartverkoop betekent dit dat iedereen een kaartje mag kopen).
  6. De activiteit omvat een interactief element over een maatschappelijk onderwerp.
  7. Spreeek-partners streven naar een inclusief gesprek. Weg van polarisatie, via oprechte nieuwsgierigheid naar inspiratie, informatie. En met een open houding voor een andere mening of een nieuw perspectief.
  8. Alle partners dragen financieel bij aan Spreeek.
  9. Alle partners zetten zich in voor promotie van activiteiten die op het platform staan.

Organisatie

Stichting Spreeek, Den Haag in debat heeft als doel: het stimuleren van begrip, waardering en toegang tot dialoog en debat in Den Haag in meest brede zin van het woord. Dit doet de stichting onder meer door het smeden brede alliantie van culturele en maatschappelijke instellingen. Samen werken zij aan een inclusieve, open en stimulerende debat en dialoog cultuur in Den Haag. Spreeek heeft geen winstoogmerk. Het bestuur bestaat uit Ingrid van Engelshoven (voorzitter), Elke Smelt, Liesbeth Weijs, Jill Wilkinson, Cees Debets en Eric Janssen.


Spreeek - Den Haag in Debat