Politiek in Beeld 2023: De persoon áchter de camera

Genomineerden voor de PrinsjesFotoprijs komen op 15 september om 18:00 samen in Nieuwspoort om met u in gesprek te gaan over de door hen gemaakte foto’s. Ze blikken terug op de momenten waarop de foto’s zijn geschoten en de impact die ze met deze foto’s hebben gemaakt. Politiek in Beeld biedt u hiermee een unieke blik achter de schermen, bespreekt de foto’s die ons beeld van de politiek bepaalden en geeft zo een bondige samenvatting van het afgelopen parlementaire jaar.

De genomineerde foto’s worden gekozen uit een longlist. Deze foto’s zullen het jaar door te bewonderen zijn in Perscentrum Nieuwspoort. Een dag eerder vindt de uitreiking zelf plaats tijdens Democratie in Woord en Beeld.

PrinsjesFotoprijs 2023
De jury van de fotoprijs bestaat uit Jan Dirk van der Burg (voormalig Fotograaf des Vaderlands), Eerste Kamerlid Farah Karimi en Nieuwsuur journaliste Anke Truijen. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van €2.500.

Dit jaar vinden de uitreikingen plaats op donderdag 14 september tussen 16:00 en 17:30 tijdens het evenement ‘Democratie in Woord en Beeld’. In de plenaire zaal van de Eerste Kamer worden diezelfde middag de winnaars bekendgemaakt van de PrinsjesBoekenprijs en de PrinsjesFotoprijs. We draaien de schijnwerpers om en richten deze op de mensen achter het Politieke Boek, de Politieke Foto en de Politieke Podcast van het afgelopen parlementaire jaar: de waakhonden van onze democratie.

Democratie in Woord en Beeld maakt deel uit van het Prinsjesfestival in Den Haag. Ieder jaar biedt het festival een programma vol feestelijke en politiek-inhoudelijke activiteiten in de week voor Prinsjesdag. De partners van Democratie in Woord en Beeld zijn Nieuwspoort, NRC en de Eerste Kamer der Staten-Generaal.

Aanmelden
Spreeek - Den Haag in Debat