Movies that Matter x Nieuwspoort | Blue Box

Movies that Matter en Nieuwspoort slaan de handen ineen voor een reeks filmprogramma’s met verdiepende gesprekken. Hierin proberen we duiding te geven aan actuele onderwerpen aan de hand van film. De eerste editie vindt plaats op maandag 27 november.

We vertonen de film Blue Box (Michal Weits, 2021) met Engelse ondertiteling. Filmmaker Michal Weits duikt in het verleden van haar overgrootvader Joseph Weits die, met geld van de Blue Box-campagne van het Joods Nationaal Fonds (JNF), Palestijns land aankocht en onteigende. In gesprekken met haar familie bevraagt Michal Weits de acties van haar overgrootvader.

De film is Engels ondertiteld en de voertaal van het nagesprek is Nederlands. De moderatie is in handen van Bahram Sadeghi.⁠

Te gast zijn Dina Zbeidy en Erella Grassiani. Samen gaan de gastsprekers na de film in gesprek over hoe de huidige narratieven zijn ontstaan, van zowel Palestijnse als Israëlische kant. Welk narratief wordt gebruikt door de gezagsdrager en wat gebeurt er als je daar vraagtekens bij zet? Hoe gaat dit in Israël en Palestina en wat is de invloed hiervan op en in de wereld? In het bijzonder: hoe beïnvloedt dit ons in Nederland?

De winst van deze vertoning wordt gedoneerd aan het Rode Kruis / De Rode Halve Maan.

Aanmelden
Spreeek - Den Haag in Debat