Haagsch College - De Strijd om Energie

Een vast of flexibel contract? Isoleren, zonnepanelen én een warmtepomp? De torenhoge gasprijs dwongen ons afgelopen jaar om goed na te denken over ons verbruik. En ook komende winter wordt het weer bibberen om de energierekening. De energiecrisis als gevolg van de Oekraïne-oorlog maakt duidelijk dat grote geopolitieke gebeurtenissen direct ons leven raken.

In De Strijd om Energie duikt energie-expert Roy Op Het Veld in de wereld van de
wereldwijde energiepolitiek. Kan Europa op lange termijn echt onafhankelijk worden van Russisch gas? En zetten klimaatverandering en de energietransitie de geopolitieke machtsverhoudingen radicaal op z’n kop?

Roy laat hij zien waar de wortels van de crisis liggen en hoe onze dagelijkse toekomst bepaald wordt door de energiepolitiek van nu. Kan een gezonde dosis idealisme en praktisch realisme ons bevrijden van een permanente energiecrisis?

De avond wordt gepresenteerd door Annette van Soest, presentator en journalist voor o.a. Haagsch College en Follow the Money.

Roy Op Het Veld is journalist voor o.a. Trouw en Vrij Nederland. Voor het FD volgde hij jarenlang de energiesector. Hij is schrijver van het boek De Strijd om Energie.

Aanmelden
Spreeek - Den Haag in Debat