Spreeek over Duurzaamheid

Het klimaat verandert. De gevolgen daarvan worden steeds vaker en duidelijker zichtbaar. Kunnen we ons huidige maatschappelijke en economische systeem zo aanpassen dat het systeem toekomstbestendig wordt?

Events over thema Spreeek over Duurzaamheid

Film & Gesprek: Beste meneer Bouterse

In deze hoogstpersoonlijke film onderzoekt journalist en filmmaker Ananta Khemradj (32) hoe haar generatie verder moet in de nasleep van de Decembermoorden. Ondanks de veroordeling van Desi Bouterse lukt het Surinamers namelijk niet om de turbulente jaren '80 een plek te geven. Welke toekomst heeft een land dat zijn verleden niet onder ogen durft te komen? 

Beste meneer Bouterse is een hoogstpersoonlijke film van een filmmaakster die bijna bezwijkt onder de verantwoordelijkheid die ze voelt.

STADgesprek: Den Haag wordt circulair #1 – Hoe ziet een circulaire stad eruit?

Hoe ziet een circulaire stad er in 2030 en 2050 uit? Een stad die 50 procent minder grondstoffen verbruikt? En voldoet aan de ambities van de circulaire bouweconomie? ‘Iedereen wil een economie die met z’n tijd meegaat. Die kan blijven groeien zonder dat het ten koste gaat van het milieu en die zorgt voor nieuwe werkgelegenheid in de stad.’ Met deze woorden opent de nota Circulair Den Haag Transitie naar een duurzame economie uit 2018. 

Op 5 oktober vindt een eerste STADgesprek plaats over Den Haag als circulaire stad. Met onder meer Ellen van Bueren van TU Delft Circular Built Environment CBE Hub, Daniel Bieckmann van Metabolic en Maaike Perenboom circulair specialist bij Synchroon en mede-auteur van het boek Impact maken met circulair ontwikkelen. Foto afvalbrengstation Transvaal: Wessel van Geffen architecten en SuperUse Studio.

De locatie is Campus Den Haag - Universiteit Leiden, Turfmarkt 99,
Den Haag

Over Boeken

Over Boeken is een gezellige en muzikale middag over, je raadt het al, boeken. Elke editie nodigen we verschillende gasten uit voor het panel, die ter voorbereiding allemaal dezelfde drie boeken lezen. Onder leiding van schrijver Kees ’t Hart gaan onze gasten hierover in gesprek. Je hoeft de boeken trouwens zelf niet gelezen te hebben, maar dat mag natuurlijk wel!

Movies that Matter On Tour: Rebellion

De documentaire Rebellion biedt een fascinerende kijk achter de schermen van klimaatactiegroep Extinction Rebellion. Van de uitbundige en ontregelende acties gebaseerd op burgerlijke ongehoorzaamheid en geweldloosheid, naar de interne spanningen en botsende persoonlijkheden. Terwijl de autoriteiten steeds agressiever optreden, bereiken de tegenstellingen binnen de groep een kookpunt. 

Spreeek - Den Haag in Debat