Spreeek over Duurzaamheid

Het klimaat verandert. De gevolgen daarvan worden steeds vaker en duidelijker zichtbaar. Kunnen we ons huidige maatschappelijke en economische systeem zo aanpassen dat het systeem toekomstbestendig wordt?

Events over thema Spreeek over Duurzaamheid

Stikstof: Trekt de provincie ons uit het bestuurlijk moeras?

We gaan stemmen op 15 maart aanstaande. In aanloop naar de provinciale verkiezingen verzorgt perscentrum Nieuwspoort in samenwerking met het Montesquieu Instituut drie debatten over Stikstof (maandag 30 januari), Wonen (maandag 13 februari) en Gezondheidszorg (maandag 27 februari). 

Op maandag 30 januari 2023 is het de beurt aan stikstof. Het kabinet ziet in de oplossing van het stikstof-vraagstuk een sturende rol voor de provincies. Is dat realistisch en zo ja: hoe dan en met welke instrumenten?

Expositie van Vredesposters

10 december 2022 t/m 31 januari 2023 Expositie van Vredesposters gemaakt door jongeren uit Leidschenveen/Ypenburg. Wereldwijd tekenen jaarlijks ruim 650.000 kinderen voor de vrede via de Peace Poster Contest. De uiteindelijke winnaar mag naar de dag van de Verenigde Naties in New York. Aanleiding voor de Lionsclub Ypenveen om de Vredesposterwedstrijd in het stadsdeel te organiseren. In de expositie zie je een selectie uit de ingezonden Vredesposters. Leiderschap met je hart Leerlingen van groep 8 van OBS De Notenkraker en OBS Ypenburg en leerlingen van de atelierklas van Lyceum Ypenburg deden mee aan de wedstrijd.

Humanistisch café: 'ecohumanisme'

In het humanistisch café van 2 februari is Rosa Groen te gast, docent/onderzoeker en docente European Studies aan de Haagse Hogeschool, waarbij duurzaamheid is geïntegreerd in de diverse vakken. Rosa is uitgeroepen tot Duurzame Docent Hoger Onderwijs 2022/2023. Deze avond is er ruimte om met haar in gesprek te gaan over ecohumanisme. Hoe integreert zij de verschillende aspecten van duurzaamheid in haar lespakket en hoe stimuleert zij studenten om duurzaamheid zowel theoretisch als praktisch in de praktijk te brengen?

DrinkwaterPoort - 'drinkwater sturend in de provincie'

Het thema van deze bijeenkomst is ‘Drinkwater sturend in de provincie’. Tussen 17.00 uur en 18.00 uur wordt met elkaar gekeken naar wat er nodig is om de uitgangspunten water en bodem sturend te laten doorwerken in de regio en hoe ‘we’ de beschikbaarheid van drinkwaterbronnen kunnen borgen. En welk belang heeft drinkwater bij de ruimtelijke keuzes in de provincie? En wie is aan zet om de ruimtelijke puzzel te gaan leggen in de regio? Welke bijdrage kan het drinkwaterbedrijf leveren?

WaterPoort over Waterschapsverkiezingen

De vijfde Waterpoort op donderdag 9 maart gaat over de waterschapsverkiezingen. Aan de hand van een aantal dilemma’s over water gaan Kamerleden Eva van Esch (Partij voor de Dieren), Laura Bromet (GroenLinks), Pieter Grinwis (CU) en Tjeerd de Groot (D66) in debat met jonge (kandidaat) waterschapsbestuurders Bas Peeters (voor de VVD in waterschap De Dommel), Anieke Kranenburg (voor Water Natuurlijk in waterschap Vechtstromen) en Julia Goets (voor het CDA in waterschap Aa en Maas).

Spreeek - Den Haag in Debat