Haagsch College - De geopolitiek van A.I.

Haroon Sheikh over de kansen en het gevaar voor Europa

De ontwikkelingen rond Artificiële Intelligentie gaan razendsnel. Zo snel zelfs dat de grootste tech-ceo’s een ontwikkelpauze willen om ongelukken te voorkomen. A.I. boezemt angst in, maar belooft ook nieuwe technologische revolutie. Wat betekent deze revolutie voor de verhoudingen in de wereld? Haakt Europa aan, of verliezen we Amerika en China met hun techreuzen definitief uit het oog?

In De geopolitiek van A.I. vertelt Haroon Sheikh alles over de kansen en het gevaar van A.I. voor ons in Europa. Kunnen we onze eigen veilige A.I.-technologie ontwikkelen? Of worden we een speelbal van meedogenloze supermachten als we geen risico’s accepteren? Op deze avond gidst Haroon je voorbij alle droom- en doemscenario’s en laat scherp en helder zien hoe A.I. de geopolitiek op z’n kop zet. Hoe doen we het in Nederland? En hoe ziet 'Europese A.I.’ eruit? In De geopolitiek van A.I. hoor je alles wat je moet weten over de impact van A.I. op de wereldpolitiek.

- Haroon Sheikh is senior wetenschapper bij de WRR en bijzonder hoogleraar

Strategic Governance of Global Technologies aan de VU

- De avond wordt gepresenteerd door Annette van Soest, presentator en journalist voor o.a. Haagsch College en Follow the Money

Praktische informatie:

Avond 29 januari 2024
Inloop 18:45 uur
Aanvang: 19.30 uur
Einde: 21.00 uur
Reguliere tickets €12,50, voor Poorters (leden Nieuwspoort) €10.

Chef's special: U kunt vooraf een hapje komen eten, bestel daarvoor naast uw zaalticket de Chef's Special a €15,50, dan bent u al vanaf 18.00 uur welkom in ons restaurant. De special is: Runderstoofschotel, paprika, gele uien, champignons en basmati rijst of Vegetarische stoofschotel, falafel, gele uien, champignons en basmati rijst.

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door Booking.com

Aanmelden
Spreeek - Den Haag in Debat