Haagsch College - AI, de nieuwe economische revolutie

Mathijs Bouman over hoe AI onze economie radicaal gaat veranderen

Nee, deze tekst is echt niet geschreven door ChatGPT. Al weet je het nooit zeker, want Kunstmatige Intelligentie ontwikkelt zich razendsnel. Hoe radicaal gaat AI ons werk en leven veranderen? Is het een vloek of een zegen voor onze economie?

In AI, de nieuwe economische revolutie duikt econoom Mathijs Bouman in de economische impact van AI. Leidt Kunstmatige Intelligentie tot massale werkloosheid? Of verlost het ons van chronisch personeelstekort? Mathijs gidst je in deze avond voorbij alle droom- en doemscenario’s en laat scherp en helder zien wat de laatste economische inzichten zijn op het gebied van AI.

Staat jouw baan op de tocht? Welke kansen biedt AI voor bedrijven, van klein tot groot? En gaat deze nieuwe technologie ook de economische verhoudingen op het wereldtoneel volledig veranderen? Op deze avond hoor je alles wat je moet weten over de impact van AI op onze economie.

Mathijs Bouman is macro-econoom en journalist. Hij is o.a. economisch commentator bij Nieuwsuur en columnist bij het FD.

De avond wordt gepresenteerd door Annette van Soest, presentator en journalist voor o.a. Haagsch College en Follow the Money.

Aanmelden
Spreeek - Den Haag in Debat