Spreeek over De Stad

Nederlanders worden beschouwd als meesters van de vierkante meter. Maar de druk op de ruimte wordt alleen maar groter. Hoe gaan we daarmee om? En hoe houden we steden mooi en tegelijkertijd leefbaar voor iedereen?

Events over thema Spreeek over De Stad

Prijsuitreiking Haagse Openbare ruimte Prijs (HOP) 2022 – stadmakerseditie en winterborrel

De winnaars van de Haagse Openbare ruimte Prijs (HOP) – stadmakerseditie worden bekend gemaakt tijdens de feestelijke stadmakers winterborrel op 8 december 2022. Wethouder Anne Mulder (Mobiliteit, buitenruimte en vergroening) reikt de prijs uit. Winnaars van de juryprijs en publieksprijs ontvangen 500 euro. Daarmee kunnen zij de plek nog interessanter maken. Iedereen kan voor de publieksprijs uit alle inzendingen een eigen Top 5 samenstellen en stemmen. 

De vakjury bestaat uit Donica Buisman (RAUM), Gerben Helleman (Haagse Hogeschool), Anneke Jongerius (AM), Ruud Ridderhof (Ridderhof Stad & Ruimte) en Edwin Santhagens (Buro Sant en Co Landschapsarchitectuur). Na de prijsuitreiking kun je vanaf 18.30 uur meedenken over het concept-programma Haags Stadmaken. Het doel van de sessie is het verder uitwerken van het conceptprogramma en het komen tot concrete acties. 

Spreeek - Den Haag in Debat