Spreeek over De Stad

Nederlanders worden beschouwd als meesters van de vierkante meter. Maar de druk op de ruimte wordt alleen maar groter. Hoe gaan we daarmee om? En hoe houden we steden mooi en tegelijkertijd leefbaar voor iedereen?

Events over thema Spreeek over De Stad

Welcome to The Hague

Are you new in The Hague? Do you want to get to know other newcomers? Then join us! Together we will delve into one of The Hague's beautiful locations to provide you with the steps you need to settle in. The perfect place to begin your social network in the region!

Learn more about:
- Settling in: Making The Hague your home 
- Discover The Hague's culture, events, and museums 
- How to build your network
- And more….

STADgesprek: Bewegen tussen ambitieuze en haalbare participatie in de stedelijke ontwikkeling

In een stad met 553.306 inwoners, negentig gesproken talen, 158 wijken en duizenden professionals leven veel ideeën, meningen en ervaringen over de stedelijke ontwikkeling. Hoe is die rijkdom optimaal en gelijkwaardig in te zetten?

Tijdens het STADgesprek werpen we een opbouwende blik op participatie in Den Haag en gaan we met dit vraagstuk aan de slag.

STAD in boek met Arna Mačkić – voor Den Haag geschreven?!

Van woorden naar daden! Maar hoe? Arna Mačkić (Architect Studio L A) kiest een boek dat haar inspireert in haar werk. Ze bespreekt het boek Grand Hotel Europa door Ilja Leonard Pfeijffer en vertelt hoe zij deze ideeën gebruikt in haar ontwerpen. 

In gesprek met het publiek zoeken we vervolgens naar een Haagse vertaling. Deze zoektocht wordt ingeleid door een Haagse ervaringsdeskundige met een eerste reactie op de boekbespreking. 

Arna Mačkić is architect. Samen met Lorien Beijaert richtte ze Studio L A. In ontwerp zoeken zij oplossingen voor diverse maatschappelijke vraagstukken. In 2022 werd ze genomineerd voor de Prix de Rome met een voorstel om het gebouw waar het Joegoslaviëtribunaal plaatsvond om te vormen tot een Public centre for Architectural Disaster and Collective Healing.

Locatie: NEST, De Constant Rebecqueplein 20-b Den Haag

Spreeek - Den Haag in Debat