In gesprek over migratie & mensenrechten

Beste change maker,

Merk jij het ook? In een wereld die razendsnel verandert, staan we op een belangrijk kruispunt. De val van het kabinet heeft vragen opgeworpen over de richting van onze nationale politiek, en de recente verkiezingen hebben een nieuw landschap geschetst. De tegenstellingen en verdeling in het publieke debat lijken groter dan ooit. Om elkaar en anderen niet uit het oog te verliezen is het, juist nu, cruciaal om van elkaar te horen, te luisteren en in beweging te komen.

Daarom nodigen wij jou uit op donderdag 29 februari om 13:30 in het centrum van Den Haag voor een inspirerende en openhartige dialoog over migratie en mensenrechten.

Luister naar en ga in gesprek met prijswinnend schrijver Arnon Grunberg en dichter en columnist Qader Shafiq, deel je ideeën tijdens de verschillende dialoogtafels en sluit samen af met een borrel. Het belooft een inspirerende middag te worden waarin wij onder leiding van presentator en storyteller Leila Prnjavorac in gesprek gaan over de ontwikkelingen in -, en de rol en verantwoordelijkheid van de samenleving in het verwelkomen van nieuwkomers in Nederland. Het derde panellid wordt binnenkort bekendgemaakt.

Hoe praten we met elkaar over migratie? Hoe creëren we draagvlak voor nieuwkomers? En welke rol is er weggelegd voor lokale burgers om nieuwkomers te verwelkomen? Samen gaan we hierover het gesprek aan. Hiervoor nodigen we een zo breed mogelijk publiek uit om mee te denken aan de hand van verschillende dialoogtafels. Deel jouw persoonlijke ervaring of professionele expertise en kom samen tot nieuwe ideeën.

Over de gasten

Arnon Grunberg is toonaangevend en prijswinnend schrijver en columnist met een kritische blik op maatschappelijke thema’s. Grunberg schreef meest recent het boek “De vluchteling, de grenswacht en de rijke Jood” waarin hij asiel, grenzen en medemenselijkheid onderzoekt.

Qader Shafiq is dichter, columnist en oprichter van Bureau Wijland. Shafiq maakt zich hard voor meer samenwerking tussen groeperingen met diverse culturele achtergronden.

De middag zal begeleid worden door presentator en storyteller Leila Prnjavorac. Samen met haar zullen we het gesprek vervolgen aan verschillende dialoogtafels, bijvoorbeeld over inclusiviteit en integratie; representatie en depolarisatie, of de rol van een betrokken samenleving.

Over Samen Hier

Samen Hier is een landelijke beweging van bewoners en organisaties die de manier waarop mensen op de vlucht naar Nederland komen en de opvang van vluchtelingen wil veranderen, door middel van de implementatie van het eerste community sponsorship van Nederland. Geïnspireerd op internationale voorbeelden, nemen inwoners de leiding in het vormgeven van een vluchtelingenbeleid waardoor mensen op de vlucht veilig naar een land kunnen reizen en in hun nieuwe woonplaats vanaf dag één een nieuw bestaan op kunnen bouwen.

Aanmelden
Spreeek - Den Haag in Debat