Super Tuesday

Veel hangt af van de voorverkiezingen op 5 maart - Super Tuesday. Voordat de stemmen geteld worden, in de verschillende staten waar de voorverkiezingen die dag plaatsvinden, vertellen Amerikakenners Bernard Hammelburg & Laila Frank je alles over de strijd bij de Republikeinen. Krijgt Trump te maken met serieuze tegenstand vanuit zijn eigen partij? En wat betekent dit voor de presidentsverkiezingen? Ook schakelen ze met VS-correspondent Jan Postma voor het laatste campagnenieuws.

En hoe staat Amerika er na 3 jaar president Biden voor? Welk gevaar schuilt er in een geradicaliseerde Trump? En wat zijn de belangrijkste thema's voor de gewone Amerikanen die de presidentsverkiezingen gaan bepalen eind dit jaar?

Laila Frank is Amerikadeskundige en journalist voor o.a. De Groene & BNN Vara en maker van de NPO1 podcast Welkom in Washington

Bernard Hammelburg is Amerikakenner en buitenlandcommentator bij BNR Nieuwsradio en maker van de BNR Amerika podcast

Jan Postma is Amerikacorrespondent in Washington DC en maker van de BNR Amerika Podcast

Praktische informatie:

Avond: 5 maart 2024

Inloop: 20.00 uur

Starttijd: 20:30 uur

Eindtijd: 22:00 uur

Reguliere tickets: €18,50 voor Poorters (leden Nieuwspoort) tickets: €15,00.

Chef's special: U kunt vooraf een hapje komen eten, bestel daarvoor naast uw zaalticket de Chef's Special a €16,50, dan bent u al vanaf 18.00 uur welkom in ons restaurant.

De special is Black Angus burger, brioche sesam bol, kropsla, augurk, burgersaus fry’n dip of de vega variant Vegetarische burger, brioche sesam bol, kropsla, augurk, burgersaus fry’n dip.

Super Tuesday - De Strijd om het Witte Huis is een samenwerking tussen Haagsch College en BNR Nieuwsradio

Aanmelden
Spreeek - Den Haag in Debat