Haags verhaal: De hoofdredacteuren van de stad

De hoofdredacteuren op het podium zijn: Herman Rosenberg (Den Haag Centraal), Vivian Boon (Moesson) en Maarten Brakema (Den Haag FM). Interviewer Hizir Cengiz (De Correspondent, de Kanttekening) gaat met hen in gesprek. Daarna is er interactie met de zaal.

Herman Rosenberg is al zeven jaar hoofdredacteur van het weekblad Den Haag Centraal. Den Haag Centraal noemt zich 'hét kwaliteitsmedium van Den Haag' en streeft naar hoogwaardige, onderscheidende en toegankelijke journalistiek. Wat betekent dat in de praktijk en wat drijft Rosenberg?

Vivian Boon leidt vanaf 2020 Moesson, een Indisch tijdschrift dat al bestaat sinds 1956. Daarmee treedt ze in de voetsporen van haar grootouders Tjalie Robinson en Lilian Ducelle, die met het blad een spreekbuis voor de Indische gemeenschap wilden realiseren. Boon wil met het tijdschrift de verschillende generaties Indische Nederlanders verbinden. Moesson wordt gemaakt vanuit Den Haag.

Maarten Brakema is journalistiek leider van Den Haag FM, de stadsomroep van Den Haag. Daarmee bepaalt hij voor een belangrijk deel het nieuws en de achtergronden die de stad via de televisie tot zich krijgt. Lokale media hebben een belangrijke rol in de lokale democratie. Hoe ziet hij dat en waarom is het juist nu in Den Haag hard nodig?

Deze bijeenkomst is een samenwerking tussen Beeld & Geluid in Den Haag en Haags Verhaal.

Aanmelden
Spreeek - Den Haag in Debat