Agora: marktplaats voor verhalen

Agora is een marktplaats voor verhalen, inspiratie en visies. Op zondagmiddag 10 september vindt de volgende editie plaats. Hizir Cengiz, de vaste gastheer van Agora, ontvangt dan Alex Boogers en Noa van Hagen.

Bestsellerauteur Alex Boogers publiceerde onlangs zijn dertiende roman: ‘Wij zijn van diamant’. Daarin laat Boogers zien hoe belemmeringen, pijn en littekens generatie na generatie kunnen doorwerken. Hizir interviewt Boogers over zijn nieuwe boek, het erven van pijn en hoe een diamant te worden.

Noa van Hagen was verslaafd en belandde in de jeugdzorg. Om andere jongeren - zelf is Van Hagen 22 jaar - te helpen heeft ze steunpunt Avalon opgericht. Bij Avalon, in de Haagse Moerwijk, kunnen jongeren met psychosociale problemen steun bij elkaar zoeken. Haar stichting is vernoemd naar haar oud-groepsgenoot uit de jeugdzorg, die een paar jaar geleden een eind aan zijn leven maakte. Hizir spreekt met Noa over haar ervaring en werk. Ook in het licht van de Wereld Suïcide Preventie Dag, die op 10 september plaatsvindt.

Deel jouw verhaal op de zeepkist

Tijdens Agora kan je op de zeepkist een korte boodschap (in elke vorm) delen. Wil jij dat tijdens de volgende editie? Stuur dan een mail met jouw idee en/of de tekst die je wil voordragen naar programmeringcb@denhaag.nl. Uit de ingezonden voorstellen maakt de bibliotheek een selectie.

Aanmelden
Spreeek - Den Haag in Debat