Spreeek over Samenleven

Blindelings vertrouwen in de overheid of de medemens lijkt niet meer altijd vanzelfsprekend. Hoe gaan we daarmee om? En hoe kunnen we elkaar in deze (online) samenleving blijven vasthouden?

Events over thema Spreeek over Samenleven

Plus Que Jamais - Ciné Premières

Avant première: De 33-jarige Hélène leeft al jaren gelukkig met Mathieu in Bordeaux. Hun diepe band wordt op de proef gesteld sinds Hélène is gediagnosticeerd met een zeldzame longziekte. Terwijl zij de hoop op genezing heeft opgegeven en zich steeds meer in zichzelf keert, is Mathieu ervan overtuigd dat een longtransplantatie het tij kan keren. Op zoek naar antwoorden stuit Hélène op een Noorse blogger die ernstig ziek is en zijn situatie met humor beschrijft. In een opwelling reist ze naar het Hoge Noorden om hem te ontmoeten en met zichzelf en haar lot in het reine te komen.

Martin Luther King Lezing

"There is a type of constructive non-violent tension that is necessary for growth"

Op 7 december, vlak voor de Internationale Dag van de Mensenrechten, vindt om 19.30 uur de jaarlijkse Martin Luther King Lezing plaats. Het thema is "Civil disobedience". Geïnspireerd door Martin Luther King onderzoeken we de noodzaak en inspirerende vormen van burgerlijke ongehoorzaamheid, toen en nu. Hoe maak je onrecht zichtbaar en open je de weg voor positieve verandering? Hoe open je de blinde vlek van veel mensen voor structureel en institutioneel racisme en ongelijkheid, zonder geweld te gebruiken?

Orange the World: Visible and invisible violence against women

On 25 November, the global 16-day campaign 'Orange the World' against violence against women and girls started. Leiden University will also be paying attention to this campaign. On Friday 9 December, Renate van der Zee and Marieke Liem will give an lecture at the Campus The Hague (Spanish Steps, Wijnhaven) on visible and invisible violence against women.

Triangle of Sadness - Hoe lees ik een film?

De modellen Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een luxe cruise met aan boord een bont gezelschap aan rijke passagiers, waaronder een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, alcoholische, Marx-citerende kapitein. In eerste instantie oogt alles als de perfecte Instagram post, maar er is een hevige storm op komst. De cruise eindigt catastrofaal en het koppel strandt met een groep miljardairs en een schoonmaakster op een onbewoond eiland. In een strijd om te overleven wordt de hiërarchie volledig op zijn kop gezet. 

Movies that Matter On Tour: The Therapy

Een eerste blik op ‘conversietherapie’ in Israël. Lev is een orthodoxe jood en vastberaden zijn homoseksuele gevoelens te overwinnen. Ben is een student en volgt al jarenlang conversietherapie. Nu begint hij eraan te twijfelen. Een open, kwetsbaar portret van twee mannen die moeite hebben te zijn wie ze willen zijn.


Spreeek - Den Haag in Debat