STAD gesprek: STAD in boek met Caroline Nevejan – voor Den Haag geschreven?!

Ritme verbindt, volgens Caroline Nevejan (bijzonder hoogleraar Designing Urban Experience aan de UvA en Chief Science Officer bij de Gemeente Amsterdam). Ritme zit in de natuur, waar dag en nacht, seizoenen, groei en afbraak elkaar opvolgen. Ritme is sociaal en fysiek, het werkt als een kracht door in hoe een stad functioneert en hoe mensen daarin bewegen.

Values for Survival, Tuning to Rhythm is het boek dat Caroline Nevejan heeft gekozen om te bespreken. Het is een cahier dat zij in samenwerking met Huda AbiFarès en verschillende onderzoekers heeft uitgebracht. Ritme brengt een conceptuele kijk op de stad. Tegelijkertijd is het cahier geschreven voor kinderen rond de elf jaar én is van tevoren te bekijken via deze link (https://openresearch.amsterdam...). We gaan in gesprek over stadsritme, zoeken naar een Haagse vertaling en er is ruimte om in gesprek te gaan over ontwerp van vertrouwen.

Caroline Nevejan werkt als bijzonder hoogleraar aan de UvA waarbij haar onderzoek zich richt op Designing Urban Experience. Hierbij werken verschillende partijen (ontwerpers, ambtenaren, kunstenaars, wetenschappers en bewoners) samen aan nieuwe perspectieven op de ontwikkelopgave van Metropoolregio Amsterdam.

Vanuit de Gemeente Amsterdam is ze als Chief Science Officer verantwoordelijk voor kennisdeling in de stad door het samenbrengen van onderzoekers en ambtenaren.

Nevejan is in haar loopbaan op verschillende plekken actief geweest op de grensvlakken van sociale wetenschap, technologie en kunst. Onder andere is ze mede-oprichter van het huidige Waag (Futurelab voor technologie en maatschappij, indertijd Maatschappij voor oude en nieuwe media).

Wil je je verder verdiepen voorafgaand aan STAD in Boek?

Tuning to Rhythm is het derde cahier van Values for Survival. Alle drie de cahiers zijn te lezen via https://openresearch.amsterdam....

Of luister de podcast Wij Zijn Ritme via https://open.spotify.com/show/...

Aanmelden
Spreeek - Den Haag in Debat