Next item – Nieuwspoort: Tweede Kamerverkiezingsdebat, zijn de grensregio's in beeld?

Op 22 november a.s. vinden vervroegde Tweede Kamerverkiezingen plaats in Nederland. Er zijn in totaal 26 partijen die hun kandidatenlijsten hebben ingediend voor de Tweede Kamerverkiezingen. In de partijprogramma’s formuleren de politieke partijen hun plannen voor de toekomst van Nederland, en direct dan wel indirect de vormgeving van grensoverschrijdende samenwerking en de ontwikkeling van grensregio’s.

In aanloop naar de verkiezingsdag analyseert het Expertisecentrum ITEM – het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility (ITEM) van Maastricht University – de relevante aspecten voor grensregio’s en grensoverschrijdende samenwerking in de partijprogramma’s van de vijftien hoogst gepeilde partijen (op basis van de NOS-peilingen). Op 16 november verschijnt deze analyse in de ITEM Reflectie: Tweede Kamerverkiezingen vanuit Grensoverschrijdend Perspectief.

Deze reflectie willen we ook graag met u delen op 16 november 10:30 – 13.00 uur in Nieuwspoort tijdens NEXT ITEM – NIEUWSPOORT: Tweede Kamerverkiezingsdebat, zijn de grensregio’s in beeld? Over grensoverschrijdende samenwerking en het perspectief van de grensregio zal het gesprek worden gevoerd in de vorm van een verkiezingsdebat met kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Het programma is als volgt, onder debatleiding van Sander Kleikers:

10.30 uur Ontvangst en koffie

11.00 uur Welkom door directeur ITEM prof. dr. Anouk Bollen

11.05 uur Start inhoudelijke politieke discussie rondom grensoverschrijdende thema’s zoals arbeidsmarkt & economie, zorg & welzijn, mobiliteit & infrastructuur, onderwijs & cultuur, veiligheid, energietransitie & klimaat, innovatie, euregionale governance & samenwerking

12.20 uur Wrap-up en conclusies

12.30 uur Afsluiting met drankje

13.00 uur Einde

Aanmelden
Spreeek - Den Haag in Debat