DierenDebat 2023

Terwijl de verkiezingscampagne op stoom komt, zijn er talloze onderwerpen die de agenda bepalen: buitenlandse politiek, economie, zorg, onderwijs, immigratie en nog veel meer. Maar er is één onderwerp dat lijkt onder te sneeuwen; het welzijn van dieren en hun wettelijke bescherming.

Daarover willen de Dierenbescherming, de Dierencoalitie en het Centre for Sustainable Animal Stewardship met kandidaat-Kamerleden in gesprek. Hoe kunnen we in een polariserend landschap het conflict tussen de wolf en de mens oplossen? En welke oplossingen zien zij voor de zorg van huisdieren terwijl hun eigenaren financieel worstelen onder de torenhoge inflatie. Over deze en andere belangrijke thema’s voeren wij, maar ook de kandidaat-Kamerleden onder elkaar, het debat. We zien uit naar constructieve voorstellen en maatregelen die de politieke partijen mee kunnen nemen naar de volgende kabinetstermijn.

Het debat wordt geleid door Frits Wester, parlementair verslaggever van RTL Nieuws.

TIJD EN PLAATS

Datum: Vrijdag 3 november 2023

Tijd: 14.30 - 16.30 uur

THEMA’S

Samenleven met de wolf in een dichtbevolkt en veerijk land

Een dierwaardige veehouderij in relatie tot klimaat en stikstof

Het houden van huisdieren in relatie tot inflatie en bestaanszekerheid

Het borgen van de zorg voor dieren tijdens en na rampen

ORGANISATIES

Het DierenDebat wordt georganiseerd door de Dierenbescherming, de Dierencoalitie en het Centre for Sustainable Animal Stewardship (CenSAS; een samenwerking tussen de faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht en Animal Sciences Group, Wageningen University & Research). Het Dierendebat wordt mede mogelijk gemaakt door de Fred Foundation.

Aanmelden
Spreeek - Den Haag in Debat