Boekpresentatie De top kijkt om

Tijdens de boekpresentatie worden rode draden uit de interviews gepresenteerd door Erik-Jan van Dorp, docent Bestuurskunde aan de Universiteit Utrecht. Jet Bussemaker, Erry Stoové en Bernard ter Haar delen hun ervaringen als deelnemer aan De top kijkt om. En vindt een live podcastopname plaats van De Publieke Ruimte waarin betrokken wetenschappers terugblikken op de interviewreeks aan de hand van thema’s en fragmenten.

Presentatie is in handen van Guido Rijnja, senior adviseur communicatiebeleid bij de Rijksvoorlichtingsdienst. Alle aanwezigen ontvangen een exemplaar van het nieuwe boek.

Meld je nu aan via het registratieformulier. Daarnaast dient u zich nog aan te melden via deze link om toegang te krijgen tot Nieuwspoort in het Tweede Kamergebouw.

Over De top kijkt om

Voor dit bijzondere project, geïnspireerd op Ministers reflect uit het Verenigd Koninkrijk, worden oud-bewindspersonen en voormalig topambtenaren door wetenschappers bevraagd over hun ervaringen. Vooral over zaken die je doorgaans niet terugleest in de departementale archieven. Hun herinneringen zijn bedoeld om vast te leggen, te delen en te benutten. Aan de laatste editie werkten o.a. Jet Bussemaker, Hedy d’Ancona, Roger van Boxtel, Wouter Bos en Ronald Plasterk mee. De top kijkt om is een initiatief van het ministerie van BZK in samenwerking met universiteiten en het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis.

Programma

Het is mogelijk om je voor de boekpresentatie en/of de live podcastopname aan te melden als twee separate onderdelen.

12.00u Inlooplunch

12.30u Opening

12.35u Presentatie rode draden

12.45u Boekpresentatie

12.55u College tour

13.30u Pauze

14.00u Live podcastopname

Aanmelden
Spreeek - Den Haag in Debat