Vrouwen met Saus boekenclub

Met Keti Koti in het vooruitzicht staan we stil bij het thema koloniale verleden. Sluit je aan bij ons om deze belangrijke verhalen te verkennen en samen te reflecteren op de blijvende invloeden van het koloniale en slavernijverleden. Laten we samen leren, groeien en geïnspireerd raken door de veerkracht van deze vrouwen.

De derde editie lezen we...

Breaking the chains of psychological slavery - Na'im AkbarNa'im. Akbar onderzoekt in "Breaking the Chains of Psychological Slavery" hoe de psychologische effecten van slavernij nog steeds invloed hebben op Afro-Amerikanen. Hij biedt strategieën om deze mentale barrières te doorbreken, met nadruk op cultureel bewustzijn en zelfrespect.

Ik weet waarom gekooide vogels zingen - Maya Angelou. Maya Angelou's "Ik weet waarom gekooide vogels zingen" is haar autobiografie over een jeugd vol racisme en misbruik in het Zuiden van de VS. Ondanks haar moeilijkheden vindt ze kracht in literatuur en taal, en vertelt ze een verhaal van veerkracht en zelfontdekking.

All That She Carried - Tiya Miles. All That She Carried" door Tiya Miles volgt de geschiedenis van een zak die generaties lang is doorgegeven door Afro-Amerikaanse vrouwen. De zak symboliseert liefde, veerkracht en overleving, en biedt een diepgaande blik op de ervaringen van slavernij en familiebanden

Aanmelden
Spreeek - Den Haag in Debat