Caribische & Surinaamse boekenclub

De tweede bijeenkomst: een avond vol nostalgie

Tijdens deze bijeenkomst mogen deelnemers een zelfgekozen kinderboek meenemen dat voor hen van betekenis is geweest in hun jeugd of in hun volwassen leven. We bespreken de impact die dit boek op hun leven heeft gehad, wat de toegevoegde waarde is geweest en waarom deze persoon het boek zou aanraden aan de andere deelnemers.

Of het nu dat ene boek is dat je ouders je voorlazen voor het slapengaan, dat boek dat je stiekem onder de dekens las met een zaklamp, een Anansi verhaal, of zelfs een kinderboek dat je later als volwassene hebt ontdekt.

De boekenclub wordt begeleid door Rowena Elshot en Denise Estanista van Roden The Agency. Rowena heeft boeken altijd gezien als een uitweg. Sinds kleins af aan is dit voor haar een middel om in een fantasieland te duiken en verhalen te visualiseren. Denise ziet literatuur als een hulpmiddel om niet alleen haar eigen cultuur en identiteit te (her)ontdekken, maar ook om andere culturen te verkennen. Samen vormen ze Roden The Agency. Een agency waarmee ze een brug bouwen tussen Nederland, Suriname en de Caribische eilanden door gemeenschappen, cultuur, taal en ideeën met elkaar te verbinden.

Wil je deelnemen aan De Caribische & Surinaamse boekenclub?

Aanmelden
Spreeek - Den Haag in Debat