BNR De Wereld Live

De nieuwe NAVO-chef staat voor een enorme klus. Niet eerder was een conflict met Rusland zo dichtbij als nu. Hoe maakt het NAVO-bondgenootschap zich klaar om zich te verdedigen tegen een Russische aanval? En wat moet gedoodverfde kandidaat Mark Rutte nog doen om de baan ook echt te krijgen?

In een speciale live-editie van de succesvolle radio- en podcastshow BNR De Wereld gaat Bernard Hammelburg in gesprek met voormalig secretaris-generaal van de NAVO, Jaap de Hoop Scheffer. Wat zijn de do’s & don’t als NAVO-chef? En hoe ga je om met al die verschillende lidstaten, van Turkije tot Noorwegen? Bernard en Jaap de Hoop Scheffer duiken diep in de machinekamer van de NAVO en analyseren de grote conflicten die de wereld in hun greep hebben.

Kan Europa nog rekenen op steun van de VS? En wat betekent het voor het Westen dat naast de oorlog in Oekraïne de situatie in het Midden-Oosten verder escaleert?

Hammelburg interviewt De Hoop Scheffer deze avond en samen gaan zij ook in gesprek met het publiek.

Bernard Hammelburg is presentator van o.a. BNR De Wereld en de BNR Amerika Podcast

Jaap de Hoop Scheffer is voormalig secretaris-generaal van de NAVO en oud- minister van Buitenlandse Zaken.

Praktische informatie:

Avond maandag 8 juli 2024

Inloop: 19.00 uur

Aanvang: 19.30 uur

Einde: 21.00 uur

Reguliere tickets: €18,50, voor Poorters (leden Nieuwspoort) tickets: €15,50.

Chef's special: U kunt vooraf een hapje komen eten, bestel daarvoor naast uw zaalticket de Chef's Special a €16,50, dan bent u al vanaf 18.00 uur welkom in ons restaurant.

De special is: Kip ala bon femme, Franse boerderijkip, spek, aardappel, wortel, doperwten, champignons of de vega Gegrilde halloumi, Aardappel, wortel, doperwten, champignons, tomatensalsa.

BNR De Wereld is een programma van BNR Nieuwsradio

Aanmelden
Spreeek - Den Haag in Debat