Cherish or Destroy

The first and only Art and Architecture festival in The Netherlands!

Lezingen, Workshops, Panelgesprek, Architectuurwandeling, Muziek, Film, Tentoonstelling, Spelletjes, Eten en drinken

Met Eric Bolle, Tomas Dirrix, Elettra Fiumi, Gijs Frieling, Erik Hehenkamp, Jelle Hettema, Maarten van Kesteren, Moriko Kira, John Körmeling, Susanna Lindberg, Michiel van Loon, Lidy Meijers, Phoebus Panigyrakis, Jan van der Ploeg, Chris Smith, Elian Somers, Marcel Teunissen, Jacob Voorthuis, Chris de Vries, Anne Wellmer en Wouter Willers.

Zowel de kunsten als de architectuur draaien om dit proces van creatie en verandering, waarbij iets nieuws verschijnt op onontgonnen terrein of het bestaande plaatsmaakt iets anders. De fundamentele vraag die hierbij naar boven komt is: in hoeverre moet je rekening houden met het bestaande als je het nieuwe maakt? Is er een stoffelijke of geestelijke grens waar je niet aan voorbij mag gaan, oftewel, een ideaal dat ons kan vertellen wat we mogen vernietigen en wat we moeten koesteren?

Met dit programma verkennen we de essentie van deze discussie. Namelijk, wat ons leidt ten behoeve van de delicate balans tussen behoud en vernieuwing, die de kern vormt van de dialoog over onze voortdurende creatieve relatie met het verleden en de toekomst. Het belangrijkste doel van dit evenement is om, door de thematische tegenstelling van ‘Cherish’ versus ‘Destroy’, de fundamentele principes die deze concepten ondersteunen vanuit het breedst mogelijke perspectief te onderzoeken.

Het Cherish or Destroy festival is een samenwerking tussen kunstinstituut West Den Haag en de sectie Erfgoed & Architectuur van de Faculteit Bouwkunde aan de TU Delft. We nodigen iedereen uit, van kunstenaars tot stedenbouwkundigen, docenten tot studenten, politici tot bewoners, om gezamenlijk nieuwe perspectieven en creatieve oplossingen te verkennen met betrekking tot behoud en verandering binnen de domeinen van kunst en architectuur.

Aanmelden
Spreeek - Den Haag in Debat