Cursus: Spirituele Psychologie

Deze cursus wordt verzorgd door de Volksuniversiteit Den Haag

Let op! Aan de cursus van de Volksuniversiteit Den Haag zijn kosten verbonden.

Spirituele psychologie biedt een andere kijk op de persoon als geheel - de integratie van geest, lichaam en ziel. De innerlijke stem die we weleens horen als we een moment van stilte ervaren. We weten vaak diep van binnen wat voor ons het beste is maar dat wordt vaak ondergedompeld in de dagelijkse sleur van het leven. We ervaren het leven maar ons systeem definieert hoe we daar op reageren.

In vier weken maken we een begin met dit fascinerende onderwerp. In de eerste week kijken we naar principes van spirituele psychologie, wat wordt hieronder verstaan? In de weken daarna onderzoeken we, soms door middel van oefeningen, de verbinding tussen lichaam en geest. We kijken hoe wij onszelf zien en hoe anderen ons zien en wat voor invloed dat heeft op ons dagelijks functioneren; door het vast te houden of juist los te laten.

In de laatste week kijk je, als je dat fijn vindt, hoe je aan de hand van de nieuwe inzichten een stappenplan kunt maken voor je eigen proces en vanuit je eigen positie.

Neem al je vragen én een notitieboek / schrijfblok met pen mee.

N.B. Wanneer je lid bent van de Openbare Bibliotheek Den Haag, ontvang je 10% korting op deze cursus. Vermeld je lidmaatschapsnummer onderaan op het inschrijfformulier in het vakje 'Pasnummer'; de korting wordt dan automatisch verwerkt.

Aanmelden
Spreeek - Den Haag in Debat