De Feministische Bieb: Boekenclub

Lotgenoten vertelt het verhaal van Ajali, een Rwandees-Belgische tiener die op het punt staat haar school af te ronden in Gent. Als kind van vluchtelingen probeert ze de complexiteit van de maatschappij te begrijpen en haar plek daarin te vinden. Haar oudere broer Benjamin lijkt wel te weten hoe hij zich moet voortbewegen in het land dat zijn moederland koloniseerde. Maar als hij plotseling zijn kamer in het ouderlijk huis niet meer kan verlaten, wordt Ajali geconfronteerd met hoe onbehandelde pijn eruitziet. Ook haar eigen pijn. Dit is een verhaal over de diepe band tussen broer en zus, de zoektocht naar verbondenheid met een onbekend land, en de liefde in een gezin dat worstelt met het verleden en de stilte.

Sabrine Ingabire (1995) is een Rwandees-Belgische journalist, schrijver en de hoofdredacteur van Lilith Magazine. Ook schrijft ze regelmatig columns over

popcultuur voor Dipsaus Podcast. Hiervoor werkte Ingabire als redacteur en verslaggever bij NRC, als columniste bij De Morgen en MO* Magazine. In 2016 publiceerde zij haar eerste young adult roman Le chemin vers le bonheur.

Onder begeleiding van Rosanne Schot lezen we verschillende feministische boeken en gaan met elkaar het gesprek aan. Rosanne is historicus en haar passie voor verhalen leidde tot het oprichten van de boekenclub Ontspoorde Feministen. Ze is daarnaast moderator en publiceert opinies en essays.

Of je nu een fervent lezer bent of net begint met het verkennen van literatuur, de Feministische Bieb Boekenclub biedt een warme en gastvrije omgeving waarin iedereen wordt aangemoedigd om hun stem te laten horen. Je kunt je aanmelden via de onderstaande link.

Aanmelden
Spreeek - Den Haag in Debat