Lezen met Het Nationale Theater (HNT): Brown Sugar Baby

Theatertekst

Elke theatervoorstelling begint met een tekst. Nieuw, eeuwenoud, bewerkt, in concept of helemaal uitgeschreven. Maar wat vertelt die tekst? Wat is er herkenbaar aan de personages en de situaties? En hoe komt die tekst uiteindelijk tot leven in de voorstelling?

Brown Sugar Baby

Brown Sugar Baby is een swingende en zenuwslopende komedie over een Indische jazzband in de turbulente nadagen van de Nederlandse kolonie. Deze nieuwe voorstelling van Eric de Vroedt wordt gespeeld door elf muzikanten en acteurs, met onder andere Hein van der Heijden, Esther Scheldwacht en Mariana Aparicio.

1935, Hotel der Nederlanden in Batavia, Nederlands-Indië. De Indische familieband Brown’s Sugar Babies maakt zich klaar voor de grote finale van het jazzconcours. De feestzaal stroomt vol, maar backstage gaat er van alles mis. Een van de zangeressen is haar stem kwijt. De drummer moet last minute vervangen worden. En het jongste zusje van de familie is al dagen zoek. Ondertussen wemelt ‘t in het hotel van de meest schimmige figuren. Terwijl de problemen zich razendsnel opstapelen, zet bandleider Kurt alles op alles om zijn show te redden.

Data

Leesochtend 1: maandag 18 maart, 10:00 tot 12:00, bibliotheek Scheveningen

Leesochtend 2: maandag 25 maart, 10:00 tot 12:00, bibliotheek Scheveningen

Bezoek voorstelling: donderdag 11 april, 20.15-22.45, Koninklijke Schouwburg

Napraten: maandag 15 april, 10:00 tot 12:00, bibliotheek Scheveningen

Compleet Leespakket

Voor € 30 (bibliotheekleden betalen € 15,-) doe je mee met Lezen met Brown Sugar Baby. Je krijgt de theatertekst en een uitgebreide achtergrondinformatie. Een professionele leesbegeleider neemt je op twee bijeenkomsten mee door de tekst en verzorgt na het zien van de voorstelling een avond om na te praten. Het kaartje voor de voorstelling is inbegrepen.

Aanmelden
Spreeek - Den Haag in Debat