Quiz: van flikkers tot queers

Quiz: van flikkers tot queers
Maak je op voor een avond terugkijken en vooruitblikken op de emancipatie van lhbtqia+’ers in Nederland. Waar komen we vandaan, welke mijlpalen hebben we al bereikt en wat moet er allemaal nog gebeuren om te komen tot volledige emancipatie? Wat ging en gaat er goed en wat nog helemaal niet?

Jij bent de kandidaat in deze quiz. Aan de hand van filmpjes en nieuwsberichten uit de collectie van Beeld & Geluid speel je op je smartphone drie rondes over de geschiedenis, het heden en de toekomst van de lhbtqia+-emancipatie. Presentator Harm Edens wordt op het podium bijgestaan door een panel van drie wijzen. Wie dat zijn houden we nog even geheim…

Over COC Haaglanden
COC Haaglanden zet zich in voor de belangen van de LHBTIQ+ -gemeenschap door voorlichting op scholen te verzorgen, GSA’s (Gender and Sexuality Alliance) helpen opzetten en hulp te bieden aan iedereen met vragen of problemen met betrekking tot seksuele geaardheid of genderidentiteit. Daarnaast is dit een gezelligheidsvereniging, met een ontmoetingsplek aan de Scheveningseveer 7 in Den Haag. Dé plek voor Queer ontmoeting in Den Haag.

Over de Haagse vrijheidswerken

Elk jaar staan we op 5 mei stil bij onze vrijheid én de onvrijheid elders in de wereld. Vrijheid is kostbaar en nooit vanzelfsprekend en moet dus continu onderhouden en besproken worden. Om dit te realiseren slaan tientallen Haagse instellingen in de aanloop naar het Bevrijdingsfestival de handen ineen tijdens de Haagse Vrijheidsweken. Lees hier meer.

Dit evenement is onderdeel van de Haagse Vrijheidsweken en wordt mede mogelijk gemaakt door COC Haaglanden.

Aanmelden
Spreeek - Den Haag in Debat