Een Minister van Kinderen in het nieuwe kabinet

Op vrijdagochtend 22 september (van 9-12 uur) organiseert de Stichting Minister van Kinderen een ochtend waar hun pleidooi besproken wordt om in het nieuwe kabinet een Minister van Kinderen te krijgen.

Door de val van het Kabinet Rutte is dit nu uiterst relevant. Ook wordt besproken hoe kinderen hoger op de politieke agenda te krijgen. En komt aan de orde dat voor veel belangen professioneel gelobbyd wordt, maar niet voor kinderen.

Volksvertegenwoordigers van alle partijen worden aangemoedigd om een Minister van Kinderen in het partijprogramma op te nemen en te komen spreken op 22 september. Armoede, kindermishandeling, lange wachtlijsten in de psychiatrie en de ggz, grote problemen nu de rijksoverheid jeugdzorg bij de gemeenten heeft neergelegd en er daardoor rechtsongelijkheid is ontstaan, kunnen alleen adequaat aangepakt worden door een Minister van Kinderen die coördinerend optreedt en zich toelegt het IVRK (Internationale verdrag van de Rechten van het Kind) echt in praktijk te brengen. Zo’n Minister kan zorgen dat het belang van kinderen voorop komt te staan bij beleidsbeslissingen.

Save the date! Nadere gegevens, een uitgewerkt programma en hoe u zich kunt opgeven voor deze ochtend volgen in augustus.

Aanmelden
Spreeek - Den Haag in Debat