Binnenhoflezing 2023 door Pieter Omtzigt

De Binnenhoflezing 2023 wordt gehouden door onafhankelijk Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt. Het onderwerp van zijn lezing is ‘De Nieuwe Volksvertegenwoordiger’. Deze derde Binnenhoflezing vindt plaats op woensdag 6 september om 16.00 uur in perscentrum Nieuwspoort en zal te volgen zijn via livestream.

De zaal is inmiddels volgeboekt voor publiek, aanmelden kan niet meer! Volg dus de livestream!

Thema
Halverwege november vinden vervroegde Tweede Kamerverkiezingen plaats. In de afgelopen parlementaire periode maakten we een herwaardering mee van het ambt van volksvertegenwoordiger, na jaren van verzakelijking van de politiek, centralisatie binnen politieke partijen, negatieve aandacht van gevestigde partijen voor zogeheten afsplitsers, zorgen om versplintering en een groeiende kloof tussen kiezer en gekozene. De een meer dan de ander geeft een nieuwe generatie Kamerleden vorm aan De Nieuwe Volksvertegenwoordiger. Hoe komen zij verder?

Hommage
Kort na het parlementaire jaar reflecteert de Binnenhoflezing hierop om er inzichten aan te ontlenen voor de komende tijd. Prof. dr. Jouke de Vries, voorzitter van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen, hield in 2021 de eerste Binnenhoflezing en mr Chris van Dam, inmiddels voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, vorig jaar de tweede. De derde Binnenhoflezing is tevens te volgen via een livestream op deze website.

Met de Binnenhoflezing brengt de gelijknamige stichting in oprichting ook een bescheiden hommage aan dit eeuwenoude regeringscentrum, waarvan de grootscheepse renovatie en vernieuwing loopt.

Partners van de Binnenhoflezing zijn CAOP, Montesquieu Instituut, Nieuwspoort en ProDemos | Huis voor democratie en rechtsstaat. Donateur is Schinkelshoek & Verhoog (S&V).

Aanmelden
Spreeek - Den Haag in Debat