Museumnacht Den Haag 2023: 'Positions: Afterlives'

Tijdens Museumnacht Den Haag op zaterdag 7 oktober 2023 presenteert Stroom een speciaal videoprogramma in de entreeruimte met werk van Haagse kunstenaars en makers die inhaken op het thema van Positions: Afterlives, en zijn we open voor een nachtelijk bezoek aan de tentoonstelling Speelruimte.

Positions: Afterlives is een reeks aan publieksevenementen waarbinnen kunstenaars de verbeelding rondom de doorwerking van het Nederlandse en Haagse koloniale verleden presenteren. De filmvertoning tijdens Museumnacht is de kick-off van het programma.
Dit jaar markeert 150 jaar van de Nederlandse afschaffing van de slavernij. In een tijd waarin meer aandacht wordt gevraagd voor het herdenken hiervan, lijkt het vanzelfsprekend dat monumenten, straatnamen en standbeelden, die nu nog verwijzen naar een bepaalde versie van de geschiedenis, eveneens een update krijgen. Voor het videoprogramma hebben we Haagse kunstenaars uitgenodigd om de manieren te verbeelden waarop het verleden doorspeelt in het heden.

Het programma ziet er als volgt uit:- Jiyoung Yim and Lou Kim, The Circle as a Place (2023)- Yan-Zhi Kang, I tried to carry a statue with me (2023)- Georgie Brinkman, Audrey & I, our histories tied (2022)- Aileen Ye, beast (2022)- Jakob Ganslmeier and Onias Landveld, A Mirrored Image (2022)

Aanmelden
Spreeek - Den Haag in Debat