Ingrid van Engelshoven eerste voorzitter Spreeek

‘Ik wil een bijdrage leveren aan een waardig en inclusief gesprek over maatschappelijke onderwerpen.’

DEN HAAG - Ingrid van Engelshoven is per september 2022 voorzitter van samenwerkingsverband Spreeek, Den Haag in debat. Ze is hiermee de eerste voorzitter van de stichting die in 2022 is opgericht en inmiddels is uitgegroeid tot een netwerk van 25 organisaties. Van Engelshoven: ‘In Spreeek trekt een brede alliantie van culturele en maatschappelijke instellingen samen op om te werken aan een inclusieve, open en stimulerende debat- en dialoogcultuur in Den Haag. Dat is uniek in Nederland.’

/thumbs/400×400×80/articles/2022/09/1664359441_Ingrid-van-Engelshoven.jpeg

Als voorzitter wil Van Engelshoven zich inzetten om in haar eigen stad een bijdrage te leveren aan een waardig en inclusief gesprek over de maatschappelijke onderwerpen. De stichting zelf is trots en verheugd met de komst van Van Engelshoven: ‘Als oud-wethouder van Den Haag en natuurlijk Minister van OCW heeft Ingrid van Engelshoven een uniek perspectief op onze missie. Ze weet als geen ander al onze organisaties samen te brengen ’ aldus Eric Janssen, Directeur-bestuurder van Nieuwspoort.

Over Spreeek
Stichting Spreeek wil begrip, waardering en toegang tot dialoog en debat in Den Haag in de meest brede zin van het woord stimuleren. Dit doet de stichting onder meer door te investeren in een brede alliantie van culturele en maatschappelijke instellingen van verschillende grootte en bekendheid. Verschillende instanties hebben zich al aangesloten bij de stichting, waaronder initiatiefnemers Nieuwspoort, het Nationale Theater, het Filmhuis Den Haag en The Hague Humanity Hub. Op de website van de stichting www.spreeek.nl is een overzicht te zien van alle debat en dialoogactiviteiten.

Doelstellingen
De komende jaren wil de stichting haar netwerk verder uitbreiden, onder andere met grote onderwijsinstellingen, ouderen- en zorgorganisaties. Daarnaast gaat Spreeek de verbinding zoeken met formele en informele organisaties in alle Haagse wijken. Ook wil het samenwerkingsverband de doelgroepen van de verschillende netwerkpartners aan elkaar verbinden, zodat de alliantie niet alleen groeit in omvang, maar ook in gemaakte impact.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten Fluit, bestuursondersteuner van Spreeek, via fluit@emma.nl en 06-83806769. www.spreeek.nl

Spreeek - Den Haag in Debat