Filmhuis Den Haag

Filmhuis Den Haag is een culturele ontmoetingsplek waar het draait om de liefde voor film.

Events georganiseerd door Filmhuis Den Haag

Film & Gesprek Die Middag

Het is inmiddels traditie dat wij, vlak voor de start van het MTM festival, onze reeks Film & Gesprek i.s.m met Movies that Matter organiseren. Op 23 maart vertonen wij de film Die middag van regisseur Nafiss Nia. Na afloop een gesprek met Nafiss Nia, zelf vluchteling uit Iran en Firas Alkhoury, een uit Irak gevluchte arts. Moderator is Bahram Sadeghi, coördinator verdieping van MTM.

Die Middag - Roya, gevlucht vanuit Iran naar Nederland, staat op het punt te worden teruggestuurd. Wanhopig bezoekt ze een vrouw die vluchtelingen zou helpen. Maar haar deur is gesloten. Erachter een man, met zijn eigen wanhoop. Poëtische meditatie over het leven als vluchteling in Nederland, en over hoop die je meedraagt op je vlucht. 

Alma Viva - Hoe lees ik een film?

In een klein dorp in Portugal waar de tijd stil lijkt te staan, brengt Salomé een warme zomer door met haar familie. Wat begint als een zorgeloze vakantie slaat al snel om wanneer haar oma, met wie ze een bijzondere band heeft, plotseling overlijdt. De begrafenis brengt de familie bij elkaar, maar zorgt ook voor wrijving, terwijl Salomé achtervolgd wordt door de geest van haar geliefde oma.

Spreeek - Den Haag in Debat