Haagsch College - Café Europa Live!

Mathieu en Annette gidsen je door de Europese politiek

Voordat de zomervakantie echt losbarst maken Mathieu Segers en Annette van Soest de balans op van een heet Europees halfjaar. Via Autobahn, Périphérique en Autostrada nemen ze je mee langs de belangrijkste gebeurtenissen van dit jaar op het Europese continent.

Welke Europese leider is het meest toe aan vakantie? Meldt deze zomer opnieuw een recordaantal migranten zich aan de Europese buitengrens? En hoe goed is Europa voorbereid op de volgende koude winter? Deze speciale live-editie van de populaire podcast Café Europa duikt in de meest prangende kwesties die de Europese politieke agenda het eerste halfjaar vulde.

Annette en Mathieu ontvangen stamgast Derk Marseille, die ons helemaal bijpraat over de belangrijkste ontwikkelingen in EU’s belangrijkste lidstaat Duitsland. Ook gaan ze in gesprek met het publiek en uiteraard ontbreken de beste boekentips voor op het strand niet. Of het nu Costa of Alpen wordt deze zomer - met Café Europa wordt geen enkele Europese discussie onbekend terrein.

Over Café Europa:
- Mathieu Segers en Annette van Soest bespreken om de week de achtergronden bij het Europese nieuws. Han Dirk Hekking - Europaverslaggever FD en Derk Marseille - correspondent in Duitsland voor oa BNR Nieuwsradio zijn terugkerende stamgasten
- Annette van Soest is presentator en journalist oa voor Haagsch College en BNR
Nieuwsradio
- Mathieu Segers is hoogleraar hedendaagse Europese geschiedenis en Europese integratie aan Maastricht University
- Freek Ewals is de oprichter en programmamaker van Haagsch College en doet de redactie van Café Europa

Praktische informatie:
Avond 5 juli 2023
Inloop 18.45 uur
Aanvang: 19.30 uur
Einde: 21.00 uur
Reguliere tickets €14,50, voor Poorters (leden Nieuwspoort) €12,00.
Chef's special: U kunt vooraf een hapje komen eten, bestel daarvoor naast uw zaalticket de Chef's Special a €15,50, dan bent u al vanaf 18.00 uur welkom in ons restaurant.
De Special is: Kip ala bon femme Franse boederij kip, spek, aardappel, wortel, doperwten, champignons of de vega variant Gegrilde halloumi Aardappel, wortel, doperwten, champignons, tomatensalsa.

Café Europa is een initiatief van Haagsch College en Studio Europa Maastricht

Gerelateerd | ook interessant

Spreeek - Den Haag in Debat