De Koreaanse Golf

Waarom zijn we in de ban van Zuid-Korea? We zijn in de ban van Korea. Van kimchi tot K-pop en van Squid Game tot Samsung, Zuid-Korea verovert onze keukens, woonkamers en broekzakken. Waarom spreekt de Koreaanse cultuur ons opeens zo aan? En wat moeten we weten om het land dat ons cultureel steeds meer beïnvloedt echt te begrijpen? In De Koreaanse Golf neemt Remco Breuker je mee naar het land vol tegenstellingen. Een maatschappij waarin groepsgedrag, conformeren en gehoorzaamheid de dienst uit lijken te maken. Maar ook waarin culturen van opstandigheid en individualiteit floreren. Een land waar de straten veilig zijn, maar waar de gangster een belangrijk culturele icoon is. Hoe kon het land zich ontwikkelen van een dictatuur in een vrij samenleving – in tegenstelling haar noorderbuur? Welke trauma’s en taboes hebben de samenleving gevormd? En hoe zien de Koreanen hun eigen toekomst? 

Remco Breuker leert je De Koreaanse Golf het echte Korea kennen. Hij is hoogleraar Koreastudies aan de Universiteit Leiden en auteur van o.a. zijn nieuwe boek De Koreaanse Golf Annette van Soest is journalist en presentator van Haagsch College en BNR Nieuwsradio.

Praktische informatie

Avond 20 februari 2023 

  • Inloop: 19:00 uur 
  • Start: 19:30 uur (tussendoor is er een pauze) 
  • Eind: 21:30 uur 

Prijs tickets regulier: €17,50, voor poorters (leden Nieuwspoort) is de ticketprijs €15,-. Je kunt vooraf een hapje komen eten, bestel daarvoor de Chef’s Special a €14,50 (Wakadori kip, Fried rice, mais, taugé, oestersaus, lombok, koriander of Tempeh (vegetarisch) Fried rice, tempeh, mais, taugé, oestersaus, lombok, koriander, dan bent je al vanaf 18.00 uur welkom in ons restaurant.

Gerelateerd | ook interessant

Spreeek - Den Haag in Debat